Cozy Autumn (or Cold Weather) Activities for Artists and Creatives

Toamna ne bate la ușă încercând și ea cumva să intre, așa că hai să ne turnăm un vinuț sau ceai cald și să o întâmpinăm cu niște activități comfortabile și cozy (preferatele mele).

Nu știu alții cum sunt, însă când e mai frig afară mie mi-e cam lene să ies din casă, mai ales că nu pot exista decât printr-o simbioză permanentă cu o pătură 😅, iar din cauza asta trebuie să găsesc metode potrivite fiecărei fluctuații de temperatură, de a rămâne inspirată creativ. Cu această ocazie am pregătit o listă de lucruri molcome și cu dichis care să incălzească ochii și sufletele.

1. Vizite la muzeu sau la galerii de artă

Nimic nu poate fi mai comfortabil și liniștitor decât o vizită la muzeu într-o zi ploioasă sau întunecată de toamnă. Mai ales dacă putem lua cu noi și un bloc mic de desen sau un carnet pentru schițe.

2. Biografii artistice sau cărți despre artiști

Cine mai citește cărți în epoca vitezei? Ei bine, eu! Și clubul nostru cozy de lectură.

În ultimii ani am găsit foarte multă inspirație și motivație în lectura de biografii ale altor artiști și romane despre oameni de artă. Sincer, când eram mai tânără îmi venea tare greu să citesc, însă cu timpul am realizat că mușchiul mental al imaginației începuse să mi-se atrofieze, și mi-am propus să îmi ofer diverse provocări care să mă facă mai agilă și mai inspirată.

Și cum nu e niciodată prea târziu să învăț sau să experimentez lucruri noi, m-am înscris la bibliotecă, și am revenit la obiceiul de a cutreiera prin anticariate în căutarea de comori ascunse (și prețuri rezonabile).

cozy autumn activities for artists and creatives
play

În ultimul an la clubul de lectură am descoperit titluri precum “The Yellow House” de Martin Gayford, “Capodopere în dialog” de Andrei Pleșu, “Old Man Goya” de Julia Blackburn și “Color and beyond” de Ann Templeton, printre altele.

O idee pentru cupluri ar fi ceea ce în unele locuri se numește “blind date with a book“, adică “întâlnire pe nevăzute cu o carte” – care constă în fiecare persoană alege o carte și o dăruiește partenerului fără ca acesta să fi știut în prealabil titlul/despre ce e vorba, iar după ce fiecare citește cartea se întâlnesc la un “date” pentru a împărtăși impresiile. Dacă partenerul este pasionat de artă, cu atât mai mult această activitate poate integra și ceva creativ, de genul album de artă.

Coloring Books for Adults

3. Cărți de colorat pentru oameni mari

Terapia prin artă este una dintre cele mai eficiente metode de a vindeca și de a ne redescoperi simțul artistic uitat din copilărie, iar dacă frica de a începe un proiect creativ nou, lipsa abilităților practice/tehnice, sau frica de desena ceva urât, sunt cele ce ne țin pe loc, ce poate fi mai relaxant decât o carte de colorat?

Nu voi adăuga vreun link special deoarece fiecare poate își dorește altă tematică la cartea de colorat, însă voi insera câteva exemple de imagini preluate de pe diverse site-uri de librării care vând și astfel de cărți. Eu am început să pictez/desenez și semne de carte, fiindcă mereu m-au bucurat prostioarele de genul ăsta.

4. Seară comfortabilă de film

O alternativă pentru ieșitul la cinema e desigur o seară cozy acasă cu un film bun și produse de patiserie aburinde, mai ales că ne putem prezenta la acest eveniment într-o foarte mare, elegantă, fabuloasă, cochetă… pijama 😂 Dacă cineva are nevoie de idei legate de filme cu și despre artă, iată aici o mică listă.

5. Alterarea și pictura hainelor vechi

Dacă suntem plictisiți de hainele noastre vechi, o alternativă la investirea in produse fast fashion de calitate proastă este alterarea hainelor vechi prin adăugarea de elemente pictate și cusute manual.

În acest mod nu numai că le purtăm mai mult timp deoarece am investit efort în ele, dar putem face din asta și o activitate împărtașită cu alți artiști în sistem de workshop sau tabără de creație. Mai jos am adăugat un exemplu de geacă inspirată de Rocio Montoya și pictată de Sasha Chi.

Rocio Montoya denim jacket painted
play

6. Să gătim ceva prea frumos să fie mâncat

Cu toate că nu este o activitate pe care oricine o poate face foarte rapid, mie mi-se pare foarte creativ și distractiv să prepar alimente care arată artistic. Nu vă imaginați cine știe ce chestii necomestibile, mă refer aici la rețete precum focaccia, pâine, pizza (de nelipsit), sau dulciuri.

Iată și o idee perfectă pentru o seară cozy de toamnă: rețetă de focaccia bread inspirată de pictura Starry Night.

7. Joc de desen colaborativ

“Cadavre Exquis” este un joc de desen colaborativ și o tehnică artistică de a combina imagini sau cuvinte în mod colectiv. A fost inventat de artiști suprarealiști precum André Breton și Marcel Duchamp în 1925 și a fost practicat de mai mulți pictori, printre care și Frida Kahlo.

În ce constă acest joc? O bucată de hârtie se împăturește în numărul de participanți și fiecare participant trebuie să deseneze o secvență în funcție de regula stabilită anterior, fără a vedea ce a fost desenat de ceilalți. Dacă se dorește un corp uman – de exemplu – fiecare poate desena membre, iar rezultatul poate fi o creatură amuzantă cu mai multe mâini sau ochi, deoarece nimeni nu știe cum arată personajul în totalitate, ci doar fragmente. Nu există o regulă despre ce subiect trebuie sa aibă desenul, poate fi orice.

starry night foccacia - recipe by carolina gelen
Starry Night focaccia bread (recipe by Carolina Gelen)

Atât pentru acum, vă aștept și pe newsletter cu mai multe idei mai mult sau mai puțin trăznite, plus câțiva artiști noi pe care i-am descoperit de curând ❤

klangwelt
klangwelt
Hey there, I'm Andreea (aka Klangwelt)! I'm a creative director, artist, brand designer, and musician/DJ. My biggest passions are music, art, and design.